طريقة عمل البيتزا
صينية كبيرة
اولا عمل اللحم المفروم :
المكونات :
1- 1/2 كيلو لحم مفروم
2- بصلة مفرومة
3- 1/4 ملعقة صغيرة فلفل اسمر
4- 1/2 ملعقة صغيرة ملح
التحضير :
1- توضع كل المكونات فى حلة و تخلط مع بعضها البعض
2- توضع على الشعلة الصغيرة ( اقل حاجة ) على نار هادئة و تترك حتى تنضج
ملحوظة : يمكن الاستغناء عن اللحم المفروم باللانشون او لا نضع شئ حسب الاذواق
ثانيا صلصة الطماطم :
المكونات :
1- 4 طماطم
2- 3 فصوص ثوم مقشر
3- ملعقة صغيرة سمن
4- قليل من الفلفل و الملح
التحضير :
1- تضرب الطماطم و الثوم فى الخلاط
2- نحضر حلة و نضع بها السمن
3- نضع مخلوط الطماطم فى الحلة و نضيف الملح و الفلفل و تترك على نار متوسطة حتى تتسبك
ثالثا : عجينة البيتزا :
المكونات :
1- كوب لبن
2- بيضة
3- طرف ملعقة ملح
4- ملعقة صغيرة سكر
5- خميرة
6- 3 اكواب دقيق
7- 1/3 كوب زيت
التحضير :
1- يدفأ اللبن على النار
2- تطفأ النار و يوضع على اللبن البيضة و الخميرة و الملح و السكر و الزيت و يضرب ببعضه
3- يوضع الدقيق و يعجن و يترك من ساعتين الى ساعتين و نصف حتى يخمر
رابعا : تحضير الصينية :
1- تدهن الصينية بالزيت و الدقيق ثم توضع العجينة و تترك من 10 الى 15 دقيقة
2- بعد ذلك تفرد العجينة فى الصينية
3- تدهن بصلصة الطماطم
4- يوضع عليها اللحم المفروم ثم شرائح الطماطم و الفلفل و الزيتون و البصل ثم الجبن الموتزاريللا او الجبن الرومى
ملحوظة : الكميات فى الخطوة الاخيرة على حسب الاذواق
بجد يا شباب البيتزا دى انا مجرباها و طلعت جامدة جدا و احلى حاجة انى انا اللى عاملاها بايدى ههههههههههههههه